Wednesday, May 25, 2011


quan la calor ja és quelcom palpable. no esperar-la i recordar que es pot suar als matins al metro. a les nits a casa ja fa calor. l'ambient s'enganxa lleugerament i costa fer-lo anar avall. d'altres nits t'emportes alegries visuals d'intensitat variable quan el son es malmet en algun moment de matinada. preparar cafè en plural, en primera persona del plural. manufacturar rutines de bella factura. tenir cistell de vímet propi. parlar amb la xarcutera i demanar que no filetegi tan prim el pit de pollastre. comprar mandonguilles. xinesos que posen les tomates a 0'99€ i et veus fent escarafalls com tota una mestressa de casa seva. dutxes lentes, arreglar-se la barba, matins dièsel. diumenges i dimecres. dies per endavant afilant subratlladors, bevent cervesa en plàstic i taral·lejant melodies esponjoses. cançons d'echo & the bunnymen sonant en format laboral per aplacar les ganes. d'olor de nit. de tantes coses i tants somriures que s'escapen. dies de festa i primavera. sonora i meteorològica.

àudio: the national: vanderlyle crybaby geeks

Monday, May 16, 2011


entresetmana de nou. el record del pas del capdesetmana s'evapora amb el despertador a quarts de nou d'un dilluns. on el llit sembla més ample i dormir seria la teva feina a jornada completa avui. posar un peu descalç a terra i tenir certs records tan a mà. de dissabtes i diumenges amb l'agenda lúdica farcida d'anotacions. preparar vestimentes, comprar cassoles. on guisar arrossos en algun futur proper. picar els alls abans de pelar-los. abocar el tomàquet, posar la tapa i abaixar el foc. cuinar temps verbals. viatjar al nord per comprar i bordar llorers a la roba. compartir dinars d'estovalles de paper. on la mestressa no anota la comanda, sinó que la memoritza. i enlloc de xupitos fan taps. i el cafè baixa per l'estomac mentre la pluja fa el mateix al carrer. i aquesta mulla trajectes cap a l'extraradi per veure la teva banda favorita. aixecar els braços i ser capaç de recitar totes les melodies. reafirmar tornades i regalar-les a orelles receptives. vocalitzar sentències d'alt voltatge emocional. aprendre de memòria altres cossos per retenir-los i fer-los creïbles en pensaments futurs. preparar cafè. posar el sucre primer i prendre freda la llet. posar el sucre al final i escalfar la llet. recollir la roba bruta i traçar un somriure quan el nas es capaç de construir-se un àlbum de records perfumats, i te'n adones de la veritat en tantes coses, dites i cantades en la llengua que a casa et va ensenyar a parlar la mare.

àudio: marvin gaye: please stay (once you go away)

Wednesday, May 11, 2011


prendre més estona per l'esmorzar. destapar les oïdes amb certa banda d'ohio que insistentment sona d'un temps ençà. deixar fora la nevera la mantega perquè s'estovi. rebre amb un gest d'agraïment el so del cafè dient que ja és a punt. recollir les molles del pa torrat. mirar el mòbil, pensar en ella. encalçar jornades que de tan ràpid dóna vertigen. que ja és maig. primaveres, mànigues curtes, finals europees. diuen que al meu carrer els lilàs fan flor a primavera. de moment, el meu carrer pels matins fa baixada i pels vespres fa pujada. a quarts de nou el forn ja és tancat. anotacions mentals. com el carrer on resta el cotxe. pregunto al fruiter i em parla de les propietats curatives pels constipats del rizoma de gingebre. amb tot, passejar pels carrers voltants sembrant minses i vaporoses quotidianitats futures. per oblidar-ne la condició d'aquí a un futur. incert, malgrat tot. però de moment seguirem gaudint del mentrestant. de la capacitat per llevar la mirada del rellotge. de serrells rectes i trucades per compilar dies. de l'amabilitat emocional. de tenir patxaran per oferir a les visites i un cendrer per omplir sobre la taula.

àudio: mishim: vine